Uit de Verf

kwaliteit van mensen in kleur en in kaart brengen

Wie

Uit de Verf is het bureau van Wies Kalsbeek: een sociaal ondernemer. Ze werkt gedegen en betrokken en is resultaatgericht. Uit de Verf is gevestigd in Utrecht.

Wies Kalsbeek was – voor ze met Uit de Verf startte – onder andere werkzaam als initiator en coördinator van de afdeling Job Support van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF in Utrecht. Ze was tevens medewerker voorlichting & fondswerving en lid van het MT. Daarvoor werkte ze in verschillende functies voor VluchtelingenWerk Nederland.

 

‘In 1993 startte het UAF het project Job Support dat als succesvolste van het afgelopen decennium te beschouwen is. …’ Uit: Het zout der aarde – UAF 1948 – 1998: Vijftig jaar hulp aan vluchteling-studenten geschreven door Chris Westerik en uitgegeven door Bert Bakker Amsterdam.

Wies Kalsbeek was daarnaast zes jaar mede-eigenaar van Zijdelings, een winkel in zuiver zijden artikelen aan de Oudegracht in Utrecht.

Na haar HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Sociale Academie en de WO propedeuse Culturele Antropologie heeft ze een post-HBO cursus Journalistiek aan de Utrechtse Hogeschool voor Communicatie en een cursus Column/Webtekst schrijven aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten gevolgd.

Tanzania eind 2014Wies Kalsbeek heeft veel reizen gemaakt, met name in Noord Oost Afrika en het Midden-Oosten, maar ook in Azie, Amerika, Canada en Latijns-Amerika. Tijdens haar reizen heeft ze diverse projecten bezocht en beschreven.

In Eritrea maakte ze onderdeel uit van een televisieploeg. Dit leidde tot een documentaire die uitgezonden is door de NRCV. In Somalië bezocht ze gerealiseerde projecten van stichting Kaalo Nederland. Ze is tot nu toe actief betrokken bij de stichting. Met name op het gebied van communicatie en fondswerving.

Prijzen

Het verhaal ‘Droom voor Eyl’ wint de eerste prijs van de verhalenwedstrijd van Partin en Wilde Ganzen voor de kleine goede doelen .

De Slimme werker award

De eerste prijs Proza bij het Utrecht over Utrecht festival

De eerste prijs van een etalagewedstrijd in het kader van de Nederlandse filmdagen: een reis naar Amerika