Uit de Verf

kwaliteit van mensen in kleur en in kaart brengen

Tell and Teach

| Geen reacties

Informatie, inspiratie en perspectief van ouderen voor jongeren in Nederland en Somalië

De film is gemaakt door Somali4all. De spreektaal is Somalisch.

Het project Tell and Teach heeft als doel volwassen, wijze Somalische Nederlanders te interviewen om zo jongeren te ondersteunen op hun lastige integratieroute in Nederland en jongeren in Somalië perspectief te bieden in Somalië.  De jongeren krijgen informatie en daarnaast hoop en inspiratie.

Kaalo Nederland wil wijze Somalische mannen en vrouwen met aansprekende verhalen en/of met vakkennis interviewen en dit gesprek opnemen waardoor jongeren in Nederland en in Somalië geïnformeerd en geïnspireerd kunnen worden. In veel culturen hebben ouderen aanzien vanwege hun wijsheid, kennis en ervaring. Verhalen vertellen en kennis delen heeft een functie voor de personen in kwestie als ook voor maatschappij.

Kaalo Nederland gaat samen met Wies Kalsbeek van Uit de Verf contact leggen met boeiende volwassenen. Somalische Nederlanders die graag hun indrukwekkende leven op een positieve manier willen delen en ouderen die jongeren perspectief en kennis kunnen overbrengen. Zij kunnen de jongeren In Nederland inspireren en handvatten bieden en jongeren in Somalië motiveren en overtuigen dat ze zich niet moeten aansluiten bij een terroristische organisatie en niet de gevaarlijke weg naar Europa moeten nemen.

De gesprekken worden opgenomen en op You Tube geplaatst. Via het netwerk van Kaalo Nederland, diverse websites en diverse Social Media wordt dit bekend gemaakt.

Het project wordt in 2017 uitgevoerd. Aan de hand van de ervaringen en financiële mogelijkheden wordt dit programma verlengd of aangepast.

In het verhaal ‘Wij blijven hier’ wordt beschreven waarom jongeren in Somalië ook bereikt moeten worden.

Helpt u mee om Somalische jongeren in Somalië en Nederlandse Somalische jongeren te inspireren? Voor tien euro draagt u al bij aan aansprekende filmpjes met het verhaal van oudere wijze Somalische Nederlanders die jongeren in Nederland én in Somalië inspireren, adviseren en perspectief bieden. Doet u mee met Tell and Teach? Kijk hier voor meer informatie en om Tell and Teach met uw tientje te steunen. Dank!

Auteur: Wies Kalsbeek

creatief-inspirerend-praktisch-doelgericht-kleurrijk-deskundig-enthousiast

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.